top of page

Wij zijn op zoek naar een woonbegeleider voor de woongroep 18-.
Op de woongroep wonen momenteel 5 jongeren in de leeftijdsgroep van 12-16 jaar.
Deze jongeren hebben een zorgvraag op het gebied van ASS, AD(H)D en/of hechtingsproblematiek.
Overdag zijn alle jongeren naar school.

Als aanvulling op jouw rol als woonbegeleider kan je eventueel ook gaan werken op de andere zorgfuncties van de zorgboerderij, bijv. als begeleider in de logeerweekenden of als begeleider bij Beschermd (individueel) wonen 18+.

Wat zoeken we in jou:
Ben jij een gedreven persoon en heb je affiniteit en inlevingsvermogen in deze doelgroep?
En ben je (bijna) in het bezit van een relevant zorg diploma?
Dan is de rol van woonbegeleider misschien wel wat voor jou! Met ruimte tot het oppakken van teamleiderstaken is dit een leuke en uitdagende functie waar je in kan groeien.

Wat kunnen we jou bieden:
Samen in een kleinschalig, gezellig team met een prettige werksfeer bieden we je de mogelijkheid tot het werken op een professionele zorgboerderij. We helpen je graag verder ontwikkelen en bieden je ruimte voor flexibiliteit wat betreft je werktijden en uren.

Verloop van de dag:
Je start de middag met een bakje thee of koffie en leest de voorgaande rapportages. De jongeren komen op hun eigen tijd weer van school en je vangt ze op met een gezellig praatje en wat lekkers. Soms is er huiswerk of andere taken te doen, soms even relaxen.

Het eten mag je samen met een jongere bereiden waarna de aanwezige jongeren gezamenlijk kunnen gaan eten. Na het eten is er weer tijd voor ontspanning en kunnen de jongeren even tijd voor zichzelf nemen met hun scherm of huiswerk. Jij gebruikt dit moment om over de dag te rapporteren en de nodige administratie bij te werken. Je bereidt de volgende dag voor en zorgt dat de nodige medicatie en spulletjes vast gereedstaan.

Aan het einde van de avond help je de jongeren om zich klaar te maken om te gaan slapen en zorg je ervoor dat ze zelfstandig hun bed opzoeken. Als iedereen op bed ligt praat je nog eventjes na met je collega van de nachtdienst, misschien vervul je zelf de nachtdienst. In dat geval begin je de volgende dag weer vroeg met het ontbijt en help je de jongeren naar school.

Tussen het begeleiden op de groep door zorg je dat er goed contact wordt gehouden met de ouders / verzorgers van de jongere, jij bent het aanspreekpunt. Samen met je Teamleider evalueer je regelmatig de week en kijk je waar we de jongere nog meer mee kunnen helpen. 

 

Spreekt bovenstaande jou aan of wil je meer weten over deze functie? Wij gaan graag met jou in gesprek. Je kan contact met ons opnemen via het contactformulier.
 

Vacature: Woon-begeleider

bottom of page